Onze trainingen

Na het volgen van een Grej of the Day training haal je het optimale uit Grej of the day!

Boek een training

Trainingen

Na een presentatie (en workshop) kun je pas echt goed starten met Grej of the day.

...

Wat krijg je?

Na een presentatie (en workshop) kun je pas echt goed starten met Grej of the day. Met Grej of the day geef je spannende microlessen aan leerlingen van alle leeftijden. Een Zweeds onderwijsconcept van Micael Hermansson dat ondertussen razend populair is in Nederland en Vlaanderen. Naast het standaard lesprogramma, laat je je leerlingen kennismaken met interessante kennis over de wereld. De dag voor de microles geef je je leerlingen een raadsel mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze hier thuis over praten. De volgende ochtend geef je je acht minuten durende microles met allerlei feiten over bijvoorbeeld Anne Frank, het Colosseum of Great Barrier Reef. Je sluit deze les af met WOW-feiten. Feiten waarvan je zeker weet dat je leerlingen dit thuis zullen navertellen, omdat ze zo bijzonder zijn. Vervolgens geef je de opdracht om thuis te vertellen over de grej en je geeft een nieuw raadsel mee.

 

Het Concept

Het concept klinkt eenvoudig. Maar in de praktijk blijkt dat leerkrachten er pas echt goed mee aan de slag kunnen na een korte presentatie en met enige begeleiding. Boek daarom een inspirerende presentatie (60 minuten) op locatie of een presentatie aansluitend met een workshop (2x 60 minuten).

...
...

Presentatie

In de presentatie vertellen we het verhaal achter Grej of the Day en nemen we je stap voor stap mee in wat een goede grej inhoudt. Uiteraard demonstreren we ook een goede grej. De nadruk ligt op storytelling. Hiermee valt of staat een grej. Na de presentatie hebben alle deelnemers de basisinformatie die nodig is om aan de slag te gaan met de Grej of the day microlessen uit de boeken van Micael Hermansson.

Workshop

Wil je een stap verder gaan en meteen praktisch aan de slag? Dan is de workshop aansluitend aan de presentatie aan te raden. De ervaring leert dat het maken van een eigen Grej of the day oefening vraagt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op weg naar een interessante grej die voldoet aan het concept. Na afloop van de workshop zijn alle deelnemers in staat om zelf aan de slag te gaan met het maken van eigen grejs en deze microlessen te presenteren aan de leerlingen.

Na de presentatie is er een mogelijkheid om het basismateriaal aan te schaffen bij de cursusleider.

Meer informatie over het boeken van een presentatie (en workshop)? Neem dan contact met ons op

...

Boek een presentatie

Grej of the day is een Zweeds onderwijs concept dat is bedacht door Micael Hermansson. Wil je snel wat het precies inhoud? Bekijk de animatie!Grej of the day is een Zweeds onderwijs concept dat is bedacht door Micael Hermansson. Wil je snel wat het precies inhoud? Bekijk de animatie!Grej of the day is een Zweeds onderwijs concept dat is bedacht door Micael Hermansson. Wil je snel wat het precies inhoud? Bekijk de animatie!

Boek een presentatie

Zoek in de database

Log in of meld je aan en maak gebruik van de database met grejs.

Klik hier om in te loggen »

Praat mee op Facebook!

Word lid van de Facebookgroep en wissel ervaringen en tips uit met meer dan 25 duizend collega's.

Naar de Facebookgroep »