Onze trainingen

Na het volgen van een Grej of the Day training haal je het optimale uit onze lesmethode!

Boek een training

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de boeken, de digitale presentaties en andere onderwerpen.

Hoe begin je met Grej of the day?
Het beste kun je starten met een van de boeken. Daarin lees je precies hoe het werkt en waar je op moet letten om het concept zo goed mogelijk zijn werk te laten doen voor de echte wow!-ervaring. Een overzicht van alle materialen vind je in de koophulp.

Hoe voeg ik een nieuw boek toe aan mijn account?
Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik rechtsboven op je naam, ga naar mijn account. Vul de code uit je boek in bij Activeer je presentaties. Ververs de pagina.

Ik heb een boek maar ik kan niet bij de presentaties.
Dit gebeurt meestal als je meerdere accounts hebt gemaakt en inlogt met de verkeerde. Heb je ongewild de rechten voor verschillende boeken op verschillende accounts gezet, vraag ons dan om ze naar hetzelfde account te verhuizen. Dan heb je alle presentaties bij elkaar.

Ik kan de wandkaartjes niet vinden
De wandkaartjes zijn verkrijgbaar in de webshop van Uitgeverij OMJS. De wandkaartjes zijn niet te downloaden.

Ik krijg de melding dat ik op een andere locatie probeer in te loggen
Je bent op een andere plek ingelogd, bijvoorbeeld thuis of in een ander lokaal. Log nog een keer in. Het systeem logt je dan op die andere plek uit, en je kunt er nu in.

Ik heb het boek ontvangen en probeer mij op de website te registreren. Dit ging mis/dit lukt niet. Wat moet ik doen?
Stuur een mail, vermeld je code én de titel/ISBN van het boek en het wordt zo snel mogelijk opgelost.

Ik heb me geregistreerd, maar ik kan de presentaties niet vinden
Waarschijnlijk is er iets niet goed gegaan bij de registratie. Mail ons en we kijken er naar. Stuur ook de code én de titel/ISBN mee van je boek.

Ik krijg bovenstaande afbeelding te zien als ik de slides wil open
Er is een probleem met je browser. Probeer je browser te updaten of probeer een andere internetbrowser

Kan ik de digitale presentaties downloaden?
Nee. De Zweedse rechthebbenden staan dat niet toe. Je kunt op basis van deze presentaties natuurlijk wel je eigen presentaties maken waarin je zelf plaatjes en feiten toevoegt.

Ook de Collega-presentaties kun je niet downloaden. Je vindt veel downloadbare presentaties in de Facebookgroep, maar die voldoen lang niet allemaal aan de criteria voor een echte grej.

Mag ik mijn account delen met collega’s?
Nee. Een account om de presentaties te gebruiken die bij het boek horen is persoonlijk en niet overdraagbaar aan anderen. Het boek en de presentaties horen onlosmakelijk bij elkaar. Wie het boek koopt, is daarmee ook de eigenaar van toegang tot de presentaties. Het boek en de presentaties mag je niet kopiëren of op een andere manier verspreiden.

Ik heb het boek tweedehands gekocht, hoe kom ik aan een account voor de slides?
Vraag de verkoper om een mail te sturen vanaf het mailadres waarop het account staat en met vermelding van de code én de titel/ISBN. Dan geven we de rechten van de verkoper aan jou.

Kunnen we een account kopen voor de hele school?
Een account voor de hele school is hetzelfde als de aanschaf van boeken voor de hele school. Je kunt korting krijgen als je 10 of meer boeken tegelijk koopt. De wet op de vaste boekenprijs staat een kleine korting toe: 5 procent bij 10 of meer exemplaren, 10 procent bij 30 exemplaren of meer. Koop je er 100 of meer – bijvoorbeeld met je hele stichting – dan mag de uitgever van de wet een veel hogere korting vaststellen. Neem daarvoor contact op met ons op.

Waar vind ik de presentaties die door leerkrachten en docenten zijn gemaakt?
De Collega-presentaties vind je via deze link. In deze database vind je de beste grejs die door en voor leerkrachten zijn gemaakt. Alle grejs die worden geupload worden gecheckt of het echte grejs zijn. Voldoen ze aan het recept? Kunnen andere leerkrachten er makkelijk mee aan de slag? Zo nee, dan krijgt de maker adviezen om er een goede grej van te maken. Je kan filteren op niveau en thema. Ook vind je veel lessen van leerkrachten in de Facebookgroep ‘Grej of the day – kennis is cool’, maar die voldoen lang niet allemaal aan het concept.

Kan ik ook zelf grejs maken?
Ja dat kan zeker én is leuk om te doen! We adviseren wel om met een van de boeken te beginnen. Dan krijg je de sterke elementen van deze methode vanzelf onder de knie. Een grej is geen spreekbeurt met een raadsel, een grej heeft nog meer sterke elementen: een zeer korte les, een strak afgebakend onderwerp en focus op 'wow!-feiten' en navertellen. Hier vind je de ingrediënten voor een echte grej.

Ik heb een grej gemaakt. Hoe plaats ik die in de database?
Je kunt een grej uploaden op de pagina ‘Mijn account’.

Voor wie is het Grej of the day concept geschikt?
Voor iedereen! Voor kleuters en middelbare scholieren, voor leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Voor hoogbegaafde leerlingen en voor leerlingen die Nederlands als tweede taal leren. Algemene kennis en spannende feitjes zijn voor iedereen leuk. Zelfs in het bedrijfsleven kan Grej of the day ingezet worden!

Wat doe je met onderwerpen die op de kaart niet aan één bepaalde plaats te koppelen zijn?
Je kunt een apart kader maken waar je de kaartjes ophangt die je niet aan een plaats kunt koppelen. Ook kun je ervoor kiezen om samen met de kinderen te beslissen aan welke plaats je het onderwerp koppelt.

Kan je Grej of the day ook combineren met Kahoot?
Zeker! Kahoot kan je als ‘extra’ inzetten als je meerdere grejs hebt gegeven. Je kunt bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag een quiz doen over de afgelopen grejs om te kijken wat er nog is blijven hangen. De kinderen zijn gegarandeerd enthousiast.

Hoe krijg ik mijn team enthousiast voor Grej of the day?
Door het gewoon te gaan doen! Grej nummer 100 in het bovenbouwboek is een les voor je team. Leuk voor een studiedag. Denk er wel aan om het raadsel van tevoren te verspreiden. Je kunt ook een training volgen, neem daarvoor contact met ons op.

Wij zijn trots op grej of the day! Hoe vertellen we dat aan de wereld?
Zet een van deze banners op de site van je school.

      

Ik ben ouder of leerling. Waar vind ik de antwoorden op de raadsels?
Het antwoord op het raadsel krijg je alleen aan het begin van de les. Leerkrachten verklappen het niet van tevoren. Het geeft niet als je de oplossing niet hebt geraden. Waar het om gaat is dat je hebt gezocht en nieuwsgierig bent geworden.

Staat je vraag er niet tussen?
Mail naar ons en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Boek een presentatie

Grej of the day is een Zweeds onderwijs concept dat is bedacht door Micael Hermansson. Wil je snel wat het precies inhoud? Bekijk de animatie!Grej of the day is een Zweeds onderwijs concept dat is bedacht door Micael Hermansson. Wil je snel wat het precies inhoud? Bekijk de animatie!Grej of the day is een Zweeds onderwijs concept dat is bedacht door Micael Hermansson. Wil je snel wat het precies inhoud? Bekijk de animatie!

Boek een presentatie

Zoek in de database

Log in of meld je aan en maak gebruik van de database met grejs.

Klik hier om in te loggen »

Praat mee op Facebook!

Word lid van de Facebookgroep en wissel ervaringen en tips uit met meer dan 25 duizend collega's.

Naar de Facebookgroep »